Online Randevu

TR
TR EN

Nd Yag Lazer Epilasyon

Fotona FRAC3® teknolojisine sahip yüksek performanslı Nd:YAG lazer sistemi ile  güvenli ve etkili epilasyon sağlamaktadır. Fotona lazer bu yenilikçi sistemi ile kıl köklerini hedeflerken ve çevre dokulara zarar vermemektedir.

Neden Nd Yag Lazer Epilasyon ?

Nd:YAG lazer epilasyon sisteminin diğer lazerlere göre üstünlüğü koyu cilt tonları veya bronzlaşmış ciltler dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde istenmeyen tüyleri etkili bir şekilde azaltabilmesidir.  Özellikle koyu tenli bireylerde ve yüz bölgesinde tercih edilmesi gereken lazer sistemi Nd Yag lazerdir.

Nd Yag Lazer Epilasyon Hangi Tüylere Etkilidir ?

Nd Yag lazer epilasyon açık veya koyu tenli bireylerde, siyah-kahverengi kıllarda etkilidir. Açık tenli bireylerde, sarı kıllarda ise etkisi düşüktür.

Nd Yag Lazer Epilasyon Öncesinde Kıl Boyu Nasıl Olmalıdır ?

Fotona Nd:YAG lazer sistemleri, diğer birçok estetik cilt tedavisinin yanı sıra kalıcı tüy azaltma için idealdir. Nd Yag lazer uygulaması öncesinde kılların en az 2-3 mm uzunluğunda olması gerekir. İşlem öncesinde 5 mm’den uzun kıl boyu ise önerilmemektedir.

Nd Yag Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır ?

Nd Yag Lazer Epilasyon uygulaması sırasında lazer başlığı vücuda temas etmeden atış yapılır. Jel kullanılmaz. Soğutucu başlı sayesinde minimal acı hissedilir.

Nd Yag Lazer Epilasyon Hangi Sıklıkta ve Kaç Seans Yapılmalıdır ? 

Nd Yag Lazer Epilasyonda seans aralıkları sıklıkla 6-8 hafta arasında değişir. Etkili sonuç uygulama bölgesine ve kıl tipine bağlı olarak değişmekle beraber sıklıkla 4.seans itibari ile gözlenir.

Nd Yag Lazer Epilasyon Uygulaması Sonrasında Yan Etki Görülür Mü ?

Uygulama sonrasında ciltte yarım saat kadar süren kızarıklık ve hassasiyet olabilir. Uygun olmayan dozlarda ise ciltte yanık ve kabuklanma olabilmektedir. Bu nedenle işlemin doktor gözetiminde, uzman estetisyenler tarafından yapılması uygundur. İşlemden sonra ise önerilen yatıştırıcı kremin ve güneş koruyucunun kullanılması önemlidir.

 

 

Hangi Cilt Tipine Hangi Kozmetik İşlemler Uygun?

Cilt tipleri; normal, karma, yağlı, kuru ve hassas olarak sınıflandırılmaktadır. Her cilt tipine göre uygulanması gereken günlük bakım ve işlemler ise farklılık göstermektedir.

Devamını İncele
Dr. Işıl Bulur Whatsapp