Mezoterapi kişinin ihtiyacına göre belirlenen solüsyonların cilt altına iğneler yardımı ile verilmesi yöntemidir. Mezoterapi saçlı deri, yüz, boyun, dekolte, el ve vücuda uygulanabilmektedir.
Mezoterapi Uygulama Alanları Nelerdir ?
Saçlı deride;
- Saç dökülmesi tedavisinde: tepkisel saç dökülmesi (telogen efflivium), erkek tipi saç dökülmesi ( androgenetik alopesi) ve alopesi areata tedavisinde,
- Saç kalitesinin arttırılması,
- Erken beyazlamanın önlenmesi,
- Seboreik dermatit gibi egzama tedavilerinde,
- Saçta aşırı yağlanmanın önlenmesi için
Vücutta;
- Selülit tedavisi,
- Bölgesel yağlanmanın azaltılması,
- Vücut şekillendirme amacı ile,
Boyun ve dekoltede;
- Cilt kırışıklıklarının azaltılması,
- Cilt sıkılaşması,
- Cilt leke tedavisinde,
El üstünde;
- El sırtındaki elastikiyet kaybının önlenmesi,
- El derisinindeki kuruluğun tedavisi,
- nemlendirme,
- El sırtı gençleştirme için,
Yüzde;
- Cilt neminin arttırılması ve kuruluk tedavisi,
- Cilt kırışıklarının giderilmesi ve önlenmesi,
- Cilt elastikiyetinin arttırılması ve lifting etki,
- Cilt lekelerinin giderilmesi,
- Gözenek sıkılaştırma,
- Akne ve akne izi tedavisi,
- Rozasea tedavisi için kullanılabilmektedir.
Hangi mezoterapi ürününü tercih etmeliyim ?
Mezoterapi uygulaması hastanın beklentisi, hekimin belirlediği ihtiyaç ve önceliklere göre kişiselleştirilebilmektedir. Mezoterapi ürünlerinin içeriğinde sıklıkla hyaluronik asit, vitamin ve mineraller, peptidler ve kollajen yer almaktadır.
Gençlik serumları ? Paris Işıltısı ? Somon DNA ? Mezoterapi Midir ?
Mezoterapi cilt gençleştirme ve tedavi için yapılan uygulamanın ismidir. Deri altına iğneler yardımı ile verilen gençlik serumları, paris ışıltısı, somon DNA vb… isimler ise molekülün içeriğini veya etkisini yansıtmaktadır.Mezoterapi cilt gençleştirme ve tedavi için yapılan uygulamanın ismidir. Deri altına iğneler yardımı ile verilen gençlik serumları, paris ışıltısı, somon DNA vb… isimler ise molekülün içeriğini veya etkisini yansıtmaktadır.
Mezoterapi Uygulaması ne Sıklıkla Yapılmalıdır ?
Mezoterapi uygulaması kullanılan moleküler ve kişinin ihtiyacına göre değişmekle beraber sıklıkla yılda 2-4 seans arası önerilmektedir. Cilt yaşlanması için yapılan uygulamaların ise yıllık olarak tekrarı yaşlanma sürecinin devam etmesi nedeni ile gereklidir.
Mezoterapi Uygulaması Nasıl Yapılır ?
Mezoterapi uygulaması öncesinde işlem yapılacak alan temizlenerek, iğne girişlerinin vereceği rahatsızlık hissini azaltabilmek için anestezik krem cilt yüzeyine uygulanır. 30 dakikalık cilt uyuşturma işlemi sonrası ise mezoterapi işlemi uygulamasına geçilir. İşlem süresi ise 15-20 dakikadır.
Mezoterapi Uygulaması Sonrası Hangi İstenmeyen Etkiler ile Karşılaşırım ?
Mezoterapi işlemi oldukça ince iğneler ile yapılsa da işlem sırasında noktasal kanama ve sonrasında morarma görülebilmektedir. Doktorunuz tarafından önerilen işlem sonrası bakım kremlerinin kullanılması bu istenmeyen etkiyi azaltacatır.
Class III sertifikası olan, CE belgeli ürünler kullanıldığında ise ciltte morarma dışında istenmeyen etkilerin görülmesi olası değildir.
Mezoterapi işlemi Sonrası Etkiyi Ne Kadar Sürede Görebilirim?
Mezoterapi sonrası işlem etkisinin görülmesi kullanılan bölge ve ihtiyaca göre değişmektedir. Örneğin saç hastalıklarında, ciltte lifting etkinin değerlendirilmesi için en az 3 ay beklenmelidir. Diğer taraftan ciltte yenilenme ve parlama etkisi 2. haftadan itibaren gözlenmeye başlamaktadır.
Mezoterapi Sonrası Cilt Bakımımı Nasıl Yapmalıyım?
İşlem sonrası danışanın cilt tipine uygun ev bakım ürünlerinin önerilmesi oldukça önemlidir. Bu ürünler ile cilt kalitesini ve mezoterapi işleminin etkinliğini arttırmayı, cilt bariyerini onarmayı ve güneşten korumayı hedefleriz. Kişiye özel verilecek bakımlar ise doktorunuz tarafından belirlenecektir.