Online Randevu

TR
TR EN

Hangi Cilt Tipine Hangi Kozmetik İşlemler Uygun?

Cilt tipleri; normal, karma, yağlı, kuru ve hassas olarak sınıflandırılmaktadır. Her cilt tipine göre uygulanması gereken günlük bakım ve işlemler ise farklılık göstermektedir.

Normal Cilt:

Normal ciltler,  kuruluk veya yağlanmanın eşlik etmediği, gözeneklerin hafif ölçüde görünebilir olduğu cilt tipidir.

Cildin nem dengesinin sağlanması, iyilik halinin sürdürülmesi ve yaşlanma belirtilerini geciktirmek için uygun temizleme, nemlendirme ve güneşten korunma önemlidir.

Cilt bakım uygulamaları (hydrafacial-klasik cilt bakımı), peeling, mezoterapi, lazer ve lazer dışı cihaz uygulamaları ise yaşlanma karşıtı belirtileri minimalize etmek için kullanılabilir.

Karma Cilt:

Karma ciltler, T bölgesi olarak tanımlanan burun, alın ve çenenin yağlı, yanakların ise daha kuru olduğu cilt tipleridir. Gözenekler büyük ve açık olup, genel olarak parlak görünümdedir.

Cilt temizliğinde kurutucu olmayan temizleyiciler, karma cilt yapısına uygun nemlendirici kullanımı önemlidir.

Cilt bakım uygulamaları (hydrafacial-klasik cilt bakımı), kimyasal peeling ve karbon peeling yağ dengesini düzenlemek için kullanımını önerdiğimiz uygulamalardır.

Yaşlanma karşıtı bakımda ise mezoterapi, lazer ve lazer dışı cihaz uygulamaları kullanılabilir

Yağlı Cilt:

Yağlı ciltler, siyah noktaların belirgin olduğu, genişlemiş gözeneklerin eşlik ettiği ve parlak-yağlı görünümde ciltlerdir.

Yağ dengesinin sağlanması için yağlı cilt tipine uygun cilt temizleyicileri, tonik ve su bazlı nemlendirici kullanımı uygundur.  Haftalık olarak evde yapılacak peeling ve maskeler de cilt yapısını normalize etmek için kullanılabilir.

Cilt bakım uygulamaları (hydrafacial-klasik cilt bakımı), kimyasal peeling ve karbon peeling yağ dengesini düzenlemek için kullanımını önerdiğimiz uygulamalardır.

Yaşlanma karşıtı bakımda ise mezoterapi, lazer ve lazer dışı cihaz uygulamaları kullanılabilir.

Kuru Cilt: 

Kuru ciltler;  kuru, elastikiyeti azalmış, ince çizgilerin yaşlanma sürecine göre daha erken görüldüğü cilt tipidir.

Kuru cilt tiplerinde cildin nem dengesinin sağlanması oldukça önemlidir. Ciltte tahriş oluşturmayacak, anti-alerjik temizleyiciler ve nemlendiriciler, maskeler ve güneşten koruyucu kullanımı uygundur.

Kuru cilt tiplerinde nemlendirici cilt bakımı uygulamaları,  maskeler, hyaluronik asit içerikli cilt kalitesini arttıran dolgular ve  mezoterapi ürünleri nem dengesinin sağlanması için kullanılabilir.

Hassas Cilt

Hassas ciltler; karma, yağlı veya kuru olabilir. Sıklıkla kızarıklık ve kaşıntının eşlik ettiği cilt tipleridir.

Ciltte kızarıklık ve alerjik reaksiyon oluşturmayacak, minimal katkı maddesi içeren temizleyici, nemlendirici ve güneş koruyucu kullanılmalı.

Hassas  ciltlerde kimyasal peeling ve  iğneleme işlemleri dikkatli yapılmalıdır. Nemlendirici cilt bakımı uygulamaları,  maskeler, hyaluronik asit içerikli cilt kalitesini arttıran dolgular ve  mezoterapi ürünleri nem dengesinin sağlanması için kullanılabilir.

Hyaluronik Asitin Cilde Etkileri Nelerdir?

Hyaluronik asit vücudumuzda doğal olarak bulunan glikozaminoglikandır. Hyaluronik asit vücudumuzda başlıca ciltte, bağ dokusunda ve gözde bulunur. Hyaluronik asit ciltte ağırlığının 1000 katı su tutma kapasitesine sahip olup cildin nem dengesi için önemli bir bileşendir. Ek olarak cildin korunması ve yenilenmesi sürecinde de etkisi olup cildin esnek, parlak ve genç görünmesine de katkı sağlar.

Devamını İncele
Dr. Işıl Bulur Whatsapp