Online Randevu

TR
TR EN

Göz Çevresi Dermokozmetik Uygulamalar

Göz çevresi derisi vücudumuzdaki en ince deri yapısına sahiptir ve yaşlanma belirtilerinin en erken gözlediği bölgedir. Genetik yapı, hormonal, metabolik nedenler ve çevresel faktörlerin ( kötü beslenme, uykusuzluk, sigara ve alkol kullanımı) etkisi ile göz çevresi kırışıklığı, göz çevresi renk değişimi, göz altı torbalanması ve göz altı oluğunda belirginleşme görülebilmektedir.

Botox, kimyasal peeling, PRP, mezoterapi, dolgu, dermapen, lazer, radyofrekans ve ışık tedavileri göz çevresi bakımda kullanılan dermokozmetik  uygulamalardır.

Göz altı kırışıklıklarını dinamik ve statik kırışıklıklar olarak ikiye ayrılır.  Kas hareketi ile oluşan kırışıklıkları dinamik kırışıklık olarak tanımlanır ve botox enjeksiyonu ile tedavi edilebilir. Göz çevresi derisinde yaşla beraber kollajen, elastin, hyaluronik asit azalması ile gelişen kırışıklar ise statik kırışıklıklar olarak tanımlanır. Statik kırışıklıklar botox uygulaması sonrasında gerilemez. Göz çevresi statik kırışıklıkları için kimyasal peeling, mezoterapi, PRP, altın iğne radyofrekansve hyaluronik asit içeren dolgular en çok tercih ettiğimiz yöntemlerdir. Yaşlanma belirtilerinin şiddetli olduğu olgularda ise fraksiyonel ablatif lazer (Fotona Smootheye®) ve Ultraformer III®   uygulamaları da tedaviye eklenebilir.

Hastalarımızın çoğunluğunda göz çevresi kırışıklığı ve yaşla beraber belirginleşen renk değişimi görülmektedir. Bu durumda sadece bir tedavi yönetiminin başarısı sınırlı kalır iken botox, peeling ve mezoterapi başta olmak üzere kombine yaklaşımlar ile istenilen sonuçlara ulaşılabilinmektedir.

Göz altı oluğunun belirginleşmesi ise yaşla beraber kemik yapı ve yağ dokuda değişim ile meydana gelir. Nadiren yapısal olarak gençlerde de gözlenebilmektedir. Göz altı oluğunun düzenlenmesi için hyaluronik asit içeren dolguların, özellikle monofazik çapraz bağlı hyaluronik asit içeren dolguların kullanılması ile uygulamanın kalıcılığı artmakta ve komplikasyon  riski  ise azaltılmaktadır.

Göz çevresi dermozmetik uygulamalar sonrası tedavi yanıtının uzun süreli olabilmesi için tedavinin ev bakım ürünleri ile desteklenmesi ve aralıklı olarak da tekrarlanması önemlidir.

Cildiniz için Vazgeçilmez Kolajen

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz kolajen, fibroblastlar ve diğer hücreler tarafından oluşturulan bir protein türüdür. Cilt ve kas hücrelerinde bulunan kolajenin temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Kas ve cilt hücrelerini koruyan bağ dokusu yapısına katılarak cilde dayanıklılık, esneklik ve canlılık kazandıran kolajen aynı zamanda eklem, tendon ve organları bir arada tutmada görevlidir.

Devamını İncele
Dr. Işıl Bulur Whatsapp