Online Randevu

TR
TR EN

Cildiniz için Vazgeçilmez Kolajen

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz kolajen, fibroblastlar ve diğer hücreler tarafından oluşturulan bir protein türüdür. Cilt ve kas hücrelerinde bulunan kolajenin temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Kas ve cilt hücrelerini koruyan bağ dokusu yapısına katılarak cilde dayanıklılık, esneklik ve canlılık kazandıran kolajen aynı zamanda eklem, tendon ve organları bir arada tutmada görevlidir.⠀

Ancak, ilerleyen yaş, sigara kullanımı, aşırı stres, hava kirliliği ve hareketsizlik cilde esneklik ve canlılık veren kolajenin azalmasına neden olur. Bu durumda ciltte sarkmalar, kırışıklıklar, matlaşma ve kuruluk görülebilir.

Kendi kolajeninizi korumak için bunları yapın:

  • Sağlıklı ve dengeli beslenerek; protein, vitamin ve mineralleri gerçek gıdalardan almaya çalışın. Kemik suyu, yumurta, balık, fasulye gibi yiyecekler bu konuda idealdir.
  • Son zamanlarda kolajen üretimini arttırmak amacı ile kolajen, hyaluronik asid ve antioksidan içeren tablet, kapsül, toz, sıvı ve hatta sakız şeklinde satışa sunulan ürünler sıkça tercih ediliyor. Ancak bu ürünlerin mutlaka uzman kontrolünde, bilinçli bir şekilde kullanılması önem taşıyor.
  • Egzersizin kolajen yapımına desteği olduğunu unutmayın,  düzenli egzersiz yapın.
  • Cildinizi kolajen yıkımından korumak için sigarayı bırakın, güneşten mutlaka korunun, düzenli ve yeterince uyuyun, şeker ve rafine edilmiş ürün tüketmeyin.
  • A vitamini türevi olan retinol,  C vitamini ve hyaluronik asid içeren serum ve kremlerin kullanılması var olan kolajeni korumak ve üretimini desteklemek için kullanılmalıdır.
  • Deride kolajen üretimini uyaran mezoterapi, volüm vermeden deri kalitesini arttıran hyaluronik asid içeren dolgu uygulamaları, lazer, fraksiyonel radyofrekans, dermapen, dermaroller uygulamaları bir dermatoloji uzmanı tarafından yaşa ve ihtiyaca göre seçilerek düzenli olarak uygulanmalıdır.

Cilt Yaşlanması Önlenebilir Mi ?

Deri yaşlanmaya bağlı değişikleri en belirgin olarak gösteren kompleks ve dinamik bir organdır.

Devamını İncele
Dr. Işıl Bulur Whatsapp